WHITE FOREST 

          

BORIS LURIE ART & RESEARCH CENTER RISD       PROFESSOR JULIAN VON DER SCHULENBURG       

 

 

Inspired by the idea of creating an ambiguous and fluid social space, the concept “White Forest” is developed. The urban strategy of the project is to create a  wrap that merges with the existing warehouse. The polycarbonate facade mimics the industrial quality of the warehouse with a low profile modern touch. The architectural concept, “White Forest,” is achieved by using a forest of columns to create spatial differences. The programs explore the relationship of solid and void, while the courtyard links the old and new. The outcome is a series of flexible spaces that encourage interactions.

 

SCHWARZPLAN

 

EXISTING WAREHOUSE

 

PROJECT SKETCH

 

PROGRAMS

 

COLUMNS | BLOCKS

 

FACADE

 

The polycarbonate facade mimics the industrial quality of the warehouse with a low profile modern touch. While the facade allows natural light into the space, the building glows at night.